fbpx
Recomandarea noastra pentru 1 decembrie sau iesiri cu prietenii

La Copac

restaurant la copac bucuresti
restuarant la copac bucuresti
top restaurante traditionale

In vreme ce alergi printre treburile tale zilnice, te apasa un dor de viata molcoma de la tara si vrei sa scapi de zgomotul urban care nu intotdeauna iti displace. Adapost de la toata aceasta farfoteala gasesti mai greu in Bucuresti, mai ales ca in neastamparul celei mai mari asezari din tara, la fiecare coltisor de strada dai de hanuri si ospatarii care acuma poarta denumiri occidentale si servesc mancaruri nu prea demne de pofta romanului. Din fericire, stiu eu un loc in care vei gasi tihna si bucate alese, iar in tot ragazul petrecut acolo sufletul o sa-ti fie pornita numai spre bucurii. Locul despre care iti voi vorbi astazi se numeste La Copac, o carciuma de jupani in care vei fi tratat, mai intai de toate, cu „zambet si asteptare putina”.

La Copac paine si apa sunt din partea casei

De cum intri in curte ai sa dai de unul dintre cei mai batrani copaci ai capitalei. Carciuma de jupani a fost ridicata in jurul acestui axis mundi, despre care conasii responsabili de ingrijirea locului spun ca “a vazut multe, a trecut prin multe, a ascultat povestile a zeci de generatii” . 

Drumet de-oi fi sau pofticios de-al Bucurestiului, nu sovai la poarta, ca odata intrat in curtea Copacului te-ai prefacut in jupan si acum neica, stai sa-ti spun ce bunataturi te-asteapta la masa. De-ai venit la vremea pranzului, te sfatuiesc sa incerci meniul zilei, iar daca ai poposit la ceas de seara alegerea nu o sa fie prea usoara. Pentru doar 22 de parale mie mi-a facut cu ochiul muschiuletul campenesc fript pe gratar si tavalit prin mirodenii, sare si piper. Desi a fost pe la inserat, nu mi-au picat greu nici carnatii taranesti gatiti la tigaie. Carciumarul o sa-ti aduca din partea casei paine si sare caci “sunt de toate zilele si de bucuria intalnirii” si nu va lua nici bani pe setea de apa. 

mancare traditionala in bucuresti
top restaurante bucuresti

La Copac paine si apa sunt din partea casei

Ia si bea sarmana gura ca La Copac stau pregatite beuturi adunate de pe drumul viilor romanesti sau specialitati gatite in BIODEGA! “Berea frumos gulerata, vinul rece la carafa, miedul dacic – astea-s licori de dezlegat limba si de povestit cate-n Luna si in stele”. De te vei afla singur la masa, te sfatuiesc sa rogi carciumarul sa iti aduca o limonada ghimbirata pentru care vei plati 10 lei, iar de vii impreuna cu prietenii puteti cere vinul de Macin la carafa. Vinul trebuie savurat negresit cu Platoul Jupanului pregatit de bucatar pentru 6 voinici infometati. Va previn insa ca La Copac nu-i un loc de vizitat o singura data pentru ca are multe povesti de spus si gusturi de incercat, iar dupa cum declara si gazdele “ Cine ne trece pragul simte ca isi poate potoli foamea si setea, fara sa se simta in vizita. La noi e Acasa. Ne strigam pe nume, zambim, ne intrebam de sanatate, gazde si oaspeti mai noi sau mai vechi” .

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More





Recent Portfolios