fbpx
Cazare in Buzau

Cabana Izvoranu

Biciclete- Cabana Izvoranu
Activitati la cabana

In fiece zi participam la diferite evenimente, lucram in corporatii mari si iubim tumultul vietii noastre. Insa, din vreme in vreme, ne este cu trebuinta un ragaz. Linistea pe care o cautam a fost dosita cu grija de romanii nostri de altadata in simboluri si obiceiuri. Gospodarii Cabanei Izvoranu au descoperit ca din traiul autentic romanesc se rasfrange bucuria si un astampar al framantarilor.

 


Vacanta activa la Cabana Izvoranu

Acestia si-au dorit o casuta departe de agitatia orasului, un loc in care aspiratiile prind contur. In urma cu zece ani, au gasit intr-o padure situata la 26 de km de Buzau, o cabana perfecta pentru familia lor. Au construit putin cate putin fara sa realizeze ca gospodaria avea sa devina un loc in care turistii se simt ca acasa, acasa la bunici. In acest chip, inca de anul care a trecut, Cabana Izvoranu va invita sa va incumetati la un stil de viata traditional.

Din pasiune pentru folclor, proprietarii au intrebuintat pentru amenajarea parterului piese de mobilier vechi de peste 100 de ani pe care le-au reconditionat. Mobilierul de la etaj si de la mansarda a fost realizat de doi prieteni mestesugari si pastreaza tot acelasi rafinament al artei traditionale romanesti. Odaile de aici le fagaduiesc jupanilor contemporani ragaz de povestit cu cei dragi.

Dupa atata tihna ce ati zice de cateva activitati desfasurate in natura? Drumetiile montane, vanatoarea de trufe, cicloturismul montan, cursurile de gatit sau atelierele de arta traditionala sunt doar cateva dintre aventurile care va asteapta la Cabana Izvoranu. Si daca tot am adus vorba de ateliere ar trebuie sa luati de seama ca acestea se organizeaza la cererea dumneavoastra.

Mancare la cabana

Nu sovaiti ca sunt doar pentru copii deoarece in cadrul atelierelor mereu este loc si pentru adultii creativi. Chiar daca nu chibzuiti la acestea, lucratul in lemn sau pictatul pe sticla sunt terapie pentru suflet. 

 


Merinde

Va propun ca inainte sa cutreierati prin padure in cautarea inspiratiei, ca nu cumva sa ramaneti codasi la originalitate. In acest sens, de la cabana puteti inchiria biciclete si sa porniti spre Monteoru sau sa parcurgeti traseele montane de dificultati diferite ce au fost marcate de gazde special pentru dumneavoastra.

Drumetilor li se mai face si pofta de mancare, iar gospodarii stiu bine ce sa gateasca. De la acestia am aflat ca preparatele culinare specifice zonei sunt carnatii de Plescoi si pastrama de oaie. Merindele se gatesc in compania si cu ajutorul oaspetilor dornici sa traga un scaun de lemn mai aproape de ceaun.

In batatura cabanei este amenajata o bucatarie de vara, pe care proprietarii o numesc stana. Aici se prepara mielul la groapa si se gatesc bunatati pe vatra. Cu un paharel de tarie, se amesteca usor in bors, se mai baga cateva lemne pe foc si se spun povesti de prin batrani.

Atmosfera de aici este de fiecare data asa cum si-au dorit mesterii acestui concept, au loc precum ograda bunicilor pentru familii si prieteni care vor sa uite macar putin de agitatia urbana. Rezervari pentru una sau mai multe camere ale Cabanei Izvoranu puteti face la acest numar de telefon: 0752 288 870. Sunteti invitati cu drag si pe pagina de Facebook sau pe website-ul: www.cabanaizvoranu.ro .

Camere Cabana Izvoranu
Cabana traditionala - Cabana Izvoranu
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Recent Portfolios