fbpx
Ansamblul muzeal

Casa Poveste

casa-poveste
casa-poveste-cazare
casa-poveste-cazare

Ansamblul „Casa Poveste” este alcatuit din 4 case de pe vremea imperiului austro – ungar. Acestea provin din zona Ocolului Campulung de Bucovina. Dupa modul in care a fost conservata structura din lemn si detaliile specifice perioadei, nu ai ghici nicicand ca cele 4 casute sunt martorii ultimelor doua secole. Cea mai veche dintre acestea dateaza din anii 1830. Longevitatea constructiilor este si motivul pentru care complexul a primit denumirea de ansamblu muzeal.


Experienta la Casa Poveste

Turistul care doreste sa redescopere traditiile romanesti va primi si darul de a trai pentru cateva zile in oaza de liniste din partea nordica a Masivului Rarau, pe valea paraului Sandru. Va fi fascinat de fiecare dintre obiectele pastrate cu atata grija in fiecare dintre cele 4 case. Va fi uimit de piesele de mobilier pictate manual sau  de cele mai rafinate.

Raportandu-ne pentru o clipa la vremurile apuse este important de stiut faptul ca regimul trecut a prezentat numai nivelul de trai al paturii sarace a populatiei, omitand intentionat clasa medie si bogata. Acesta este si motivul pentru care in unele muzee nu se gasesc obiecte ce apartin oamenilor care faceau parte din cele doua categorii.

Nemultumiti de practica utilizata, autorii  povestii din Bucovina au vrut sa repare aceste aspecte prin salvarea a 4 din cele 6 arhetipuri de case bucovinene.  Acestea au fost mobilate cu piese  autentice si acareturi de foarte buna calitate.

Pe langa peisajele minunate, turistii se mai pot bucura de diferite activitati organizate in cadrul complexului. La ceas de sarbatoare, de Craciun sau de Paste, gazdele organizeaza activitati specifice. Vizitatorii straini, cat si cei din cadrul tarii noastre fiind impresionati de numeroasele obiceiuri.

Oaspeții pot participa la taierea porcului. De Paste se organizeaza ateliere de incondeiere a oualor pentru ca fiecare dintre curiosi sa simta si mai mult apropierea de traditiile romanesti.

casa-poveste-pensiune
casa poveste

 


Capacitatea de cazare

Legat de camerele puse la dispozitia viitorilor locatari, acestea sunt de 4, respectiv 5 margarete. In camerele de 4 margarete, piesele de mobilier poarta din simplitatea si originalitatea traiului taranului roman. In timp ce in odaile de 5 margarete, obiectele decorative sunt mai rafinate si elevate.

Vizitatorii pot alege intre cele doua variante de odai. In functie de experienta pe care isi doresc sa o traiasca sau de preferintele fiecaruia.

Pentru a afla mai multe detalii despre pensiune, inainte de viitoarea calatorie poti accesa pagina de Facebook sau site-ul .

In cazul in care ai ales-o deja ca destinatie de vacanta va trebui sa te lupti cu nerabdarea de a o vizita cat mai repede. Dar stai linistit, traditionalitatea incaperilor, farmecul ansamblului si linistea locului vor ramane permanent in pitoreasca Bucovina.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Recent Portfolios