fbpx
Cazare in Transilvania

Cincsor - Case de oaspeti

Cea mai buna cazare in Cincsor
Judetul Brasov - Cazare traditionala
Casele de oaspeti din Cincsor

Tara asta e de-o bogatie impresionanta nu pentru ca asa ni se zicea la scoala cand eram de-o schioapa, ci pentru ca a mostenit o diversitate culturala, culinara si arhitecturala impresionanta, iar locul spre care te indrum acum ii un exemplu potrivit in acest sens. Astazi te invit in Cincsor, mai exact in Casele de Oaspeti din Cincsor, un complex arhitectural din inima Transilvaniei.

 


Povestea caselor de oaspeti

Aceasta locatie saseasca este alcatuita din Casa de Oaspeti din Vechea Scoala si Casele de Oaspeti din Vechea Parohie. Probabil ai ghicit dupa denumire ca intregul complex turistic este reusita unor eforturi de restaurare a unor cladiri cu mare insemnatate pentru comunitatea de acolo. Initiatoarea procesului de redare a mandriei si frumusetii acestor case este doamna Carmen Schuster, o sasoaica din Cincsor care s-a impotrivit unui viitor in care locurile unde a copilarit ar fi pustiite si zdrobite de un sistem ce a uitat sa-si pretuiasca valorile.

Carmen Schuster a plecat din tara impreuna cu familia in perioada comunista din motive intemeiate si in anul 2008 s-a intors definitiv, moment in care pe fundamentul unei decizii emotionale a cumparat vechea Scoala Evanghelica si vechea Casa Parohiala Evanghelica.

Acuma, dupa ce ne-am plimbat un pic in trecut, iti propun dragul meu cititor sa iti prezint care sunt posibilitatile tale de cazare, urmand ca tu sa alegi camera care ti-o fi mai pe placul dumitale. Casa de Oaspeti din Vechea Scoala iti pune la dispozitie 4 camere amenajate cu obiecte restaurate sau piese de mobilier nou ce se incadreaza in stilul elegant caracteristic, o biblioteca si o veranda.

Nimic nu intruchipeaza mai bine atmosfera rafinata si abundenta de cultura si istorie pe care o regasesti in casele din Cincsor decat biblioteca pe care o poti vedea si in fotografiile de mai jos. Pentru sederea in odaile acele vei cinsti gazda cu 70 – 80 de euro/noapte, iar tu vei fi alintat de dimineata cu gusturile culinare locale, in pret cuvenindu-se si un mic dejun savuros.

Casele de Oaspeti din Vechea Parohie sunt randuite din 5 camere, o alta biblioteca impresionanta si sufrageria. M-am strofocat sa nu marturisesc care imi e preferata, dar uite ca imi recunosc pasiunea pentru camera parohiei, a carui pret de 100 de euro pe noapte este stabilit pe baza maretiei sale. 

Cea mai buna cazare in Cincsor
In Brasov - Cazare Cincsor
retete traditionale reinterpretate Cincsor

 

Celelalte odai ridicate pe fostele grajduri au un farmec aparte, iar cateva au iesirea chiar in gradina de unde puteti culege linistit capsuni pe tot parcursul verii. Ambele case de oaspeti sunt decorate simplu si elegant cu piese de mobilier Art Nouveau, Art Deco si taranesti romanesti, iar cateva dintre acestea detin povesti de pe la 1800.

 


De-ale gurii

Sa stii ca eu am stat la povesti cu Irina, o gazda tare faina si mi-a zis ca nu ai de ce sa-ti faci griji din pricina mancarii, pentru ca toate ingredientele folosite sunt cat se poate de locale, unele din gradina proprie si altele de la producatorii locali. La masa vei fi primit cu preparate specifice bucatariei romanesti si sasesti, insa “usor reinterpretate intr-un stil gourmet”.

Salata de boeuf reconstruita, placinta cu rabarbar si supa dulce-acrisoara de mere cu castane acompaniata de sticks de branza si cimbru sunt doar cateva dintre nebuniile culinare pe care bucatarul Caselor de Oaspeti din Cincsor le pregateste cu mult drag. Sa nu uit spre final sa iti spun si de tentatiile dulci, adicatelea de desertul episcopal cu portocale. Dupa o astfel de masa ce stinge setea mai bine ca o tuica de prune?

In Cincsor ai vreme de odihna si ragaz de povestit cu cei dragi, dar iti sunt pregatite si diferite activitati menite sa-ti completeze vacanta. In cadrul atelierului de realizat paine cu cartofi in cuptorul de paine cu lemne ai ocazia sa iti dovedesti indeltnicirea in bucatarie sau daca esti mai curajos vei fi provocat la mulsul vacii.

Pentru grupuri mai mari se organizeaza excursii de o zi si drumetii pe munte, dar daca nu vii cu grupul in vacanta nu te nelinisti ca vei fi ghidat ce traseu sa urmezi sau pe unde sa hoinaresti in plimbarile tale. Cei de la Cincsor s-au gandit la toate, iar daca vrei sa iti surprizi persoana iubita cu o mancare gatita de tine, ei te ajuta cu ingredientele si ustensilele necesare.

La noi in batatura se incheie deocamdata incercarea mea de a te convinge sa mergi in vacanta la Casele de Oaspeti din Cincsor, dar daca vrei mai multe detalii despre acest ansamblu turistic te invit pe website-ul lor propriu de prezentare si pe pagina aceasta de Facebook. Spor la adunat povesti din calatoriile tale!

Relaxare la case de oaspeti Cincsor
Cazare eleganta in Cincsor
Satele din judetul Brasov - Cazare
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Recent Portfolios