fbpx
Cazare in Malancrav

Conacul Apafi

Camera din Conacul Apafi
Transilvania - Cazare
Dubla in Conacul Apafi

Am descoperit de curand prin intermediul unei expozitii, un satuc ce m-a fermecat prin dorinta oamenilor de a ramane conectati la traditiile, obiceiurile si activitatile care ii definesc. Numele lui este Malancrav, iar printre persoanele care au crezut in potentialul locului si localnicilor se numara si membri Fundatiei Mihai Eminescu Trust care au dezvoltat un proiect ce se numeste „Malancrav – Patrimoniu Multietnic Viu”. Scopul principal al proiectului este de a include si integra in activitatile desfasurate, etniile care se regasesc pe teritoriul satului. 

 


Fundatia Mihai Eminescu Trust

Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre mestesugurile si despre indeletnicirile localnicilor din Malancrav, va invit sa rasfoiti putin site-ul nostru si sa descoperiti articolul care abordeaza strict aceasta tema. Vestea despre care vorbeam si pe care imi doresc sa o impartasesc cu voi este ca, odata ajunsi in Malancrav, nu trebuie sa va faceti probleme gandindu-va ca nu veti avea unde innopta.

Alternativele pe care le aveti la dispozitie sunt reprezentate de Conacul Apafi, un loc ce atrage atentia prin traditionalitate si de cele 4 case de oaspeti: Casa de oaspeti Malancrav 139, 276, 297 si 335. Pentru ca simt deja curiozitate din partea voastra cu privire la locatiile enumerate, o sa incep sa va povestesc cateva lucruri despre fiecare pentru ca voi sa o alegeti pe cea mai potrivita gusturilor si nevoilor voastre.

Conacul Apafi, construit inca din secolul XV apare asemenea unei strajer ce vegheaza din varful dealului asupra sigurantei satului din vale. De-a lungul anilor a trecut in proprietatea mai multor familii, urmand ca in final sa fie recuperat de biserica si vandut in anul 2000 Fundatiei Mihai Eminescu Trust.

In prezent, pune la dispozitia turistilor 5 dormitoare ce pot gazdui 9 turisti, o bucatarie, un salon si o biblioteca ce se intinde in 2 incaperi. Mobilierul, obiectele decorative, perdelele, presurile sunt lucrate de oamenii din sat cu resurse locale, oferindu-le acestora ocazia de a participa la renovarea unei cladiri emblematice a comunitatii, precum si  posibilitatea de a-si expune obiectele la care au lucrat cu atata truda.

Relaxare la Conacul Apafi
Spatiu pentru citit Conacul Apafi
Hol in Conacul Apafi

Nu doar interiorul conacului este cel care cucereste prin bun gust, ci si exteriorul acestuia care inglobeaza livada cu meri din care se face un gustos si sanatos suc natural si parcul cu fantana. Sa ne intoarcem putin la biblioteca. Pe langa faptul ca este spatioasa, luminata de soarele ce intra sfios prin geamurile inalte, oferindu-i conacului eleganta si rafinament, inglobeaza o colectie numeroasa de carti cu care turistii se pot delecta pe parcursul sederii lor.


Activitatile de la conac

Camerele sunt intime si primitoare, fiind dovada unei imbinari perfecte ale tehnologiei moderne cu traditionalitatea si specificul zonei. Asa ca, in cazul in care te nimeresti prin zona, rasfata-te cu cateva zile petrecute in acest cadru minunat.

Pe langa posibilitatea cazarii in Conacul Apafi, vizitatorii mai pot fi gazduiti in cele 4 case de oaspeti din sat. Casutele cu numarul 276, 139 si 335 pun la dispozitia turistilor cate doua camere duble si una single, cate o bucatarie, baie curte si terasa. Casa cu numarul 297 se diferentiaza prin oferirea unei camere si unei bai in plus, pastrandu-se posibilitatea ca turistii sa isi petreaca timpul fie in curte, fie pe terasa.

In cazul in care ajungi intamplator in Malancrav si nu ai apucat sa cercetezi posibilitatile de cazare care ti se pun la dispozitie, poti petrece o noapte si in casele localnicilor. Caldura oamenilor, bunatatea si generozitatea lor te vor aduce si mai aproape de spiritualitatea, puritatea si specificul zonei. Vei putea sa participi la activitatile zilnice din gospodarie si vei asculta povestile transmise cu atata grija de batranii din sat.

In final, dragul meu drumet, vreau sa te asigur ca orice vei alege, locul, oamenii, constructiile si  traditiile te vor face sa revii ori de cate ori vei avea ocazia, dar nu singur, ci impreuna cu gasca ta de prieteni pentru a le arata cat mai multor romani bogatiile Romaniei Traditionale.

Exterior Conac Apafi
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Recent Portfolios