Unde mancam mereu cand ajungem in Brasov

La Ceaun

Hai sa ne imaginam ca esti in Piata Sfatului din Brasov si dupa ce ai cutreierat orasul in lung si-n lat nu mai poti rabda de foame si-ti ard obrajii de atata soare. Ai incredere in ce te sfatuiesc si porneste rogu-te pe strada Republicii. Mergi inainte printre restaurante si cafenele, dar nu ceda tentatiei pentru ca gazda spre care te-ndrum acuma stie cum sa-si omeneasca oaspetii. La prima rascruce de drumuri coteste la stanga pe strada Michael Weiss si poposeste la numarul 27, adicatelea la restaurantul La Ceaun. Vei stii daca ai nimerit unde trebuie atunci cand vei zari calatori care mai de care mai veseli si imprejurul meselor randuiti.

La Ceaun – cel mai cool restaurant traditional

La Ceaun este restaurantul unde se servesc „ciorbe, nu vorbe”, iar mesenii se pot bucura în voie de bucate gustoase ca-n gospodariile de la tara. Localul in care iti poti potoli pofta de mancare romaneasca este decorat intr-un stil modern, dar cu influente si motive populare. Stergarele tesute la razboi sau lingurile de lemn cu insemne romanesti folosite la amenajarea restaurantului stau sa iti vesteasca atmosfera traditionala de care stiu ca-ti era dor. Dincolo de pregatirea lor profesionala, bucatarii de aici pun pasiune in ceea ce fac. Astfel mancarurile aparent simple, gatite cu alimente proaspete se transforma in delicatese culinare apreciate atat de romanii nostri, cat si de turistii straini veniti sa ne descopere cultura.

restaurant brasov
mancare brasov

Ce se mananca la pranz intr-un restaurant traditional

In functie de ziua in care te vei nimeri prin Brasov, nu uita sa ramai la masa La Ceaun in jurul orei pranzului. Atunci mirosul preparatelor gatite in stil romanesc devine irezistibil, iar meniul zilei te-asteapta pe masa cu intrebarea „Ti-e foame?”. De luni pana vineri, atunci cand ceasul arata ora 12:00 si pana la 15:00, meniul include o ciorba si o tocanita la pretul de 16 lei. Ciorba de perisoare sau supa crema de legume impreuna cu iahnia de fasole cu ciolan isi asteapta pofticiosii in fiecare zi de vineri. Sambata sau duminica vei cinsti gazda cu 9 lei pentru o ciorba de burta sau o zeama acra cu carne de porc. In ceea ce priveste felul doi, ca vreau sa te ridici satul de la masa, draga calatorule, un gulas de vita te costa 12 lei. Cei cu mai putina pofta de carne, pot opta pentru o supa crema de telina in ziua de duminica, iar sambata pentru un bors de bureti.

Toate aceste mancaruri sunt servite in blide de lut pictate traditional si sunt inscriptionate cu numele restaurantului. Deoarece zeci de turisti straini calca zilnic pragul La ceaun, gazdele s-au gandit sa ii invete un cuvant greu de pronuntat pentru ei, adica „ceaun”. Proprietarii nu si-au dorit o personalizare standard, ci una „cat mai simpla, familiara, ca si atmosfera de la noi”. Calatorii infometati si nu numai acestia sunt invitati zilnic la un ospat traditional in atmosfera urbana din centrul Brasovului. 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More





Recent Portfolios