fbpx
Singurul restaurant din Iasi care chiar ne-a placut

La Conac

„La Conac” este restaurantul pe care il gasesti in inima targului iesean, in Copou. Cum ii vei trece pragul vei fi fascinat de modul in care proprietarii au reusit sa creeze o atmosfera specific romaneasca. Piesele de mobilier, elementele de decor, vesela sunt toate lucrate cu o desavarsita iscusinta de mesteri locali.

Cum e atmosfera La Conac?

Echipamentul tehnologic daunator sanatatii a fost eliminat intrucat in restaurant nu se intalnesc friteuza sau cuptor cu microunde. Este un loc in care nu se fumeaza si, mai ales, nu se servesc bauturi carbogazoase, un loc in care se regasesc mancaruri specifice bucatariei romanesti atat de apreciate si de turistii straini. Reprezentand circa 50% din totalul clientilor, vizitatorii din afara tarii noastre, au fost si ei fascinati de aceasta oaza de folclor.

Pentru ca cei mici au fost cei care au inspirat acest proiect, copiii au si ei locul lor special rezervat in meniul restaurantului. De la desert pana la felul principal, bucatele sunt preparate cu grija si dragoste pentru piticii infometati. Alimentele si produsele utilizate in pregatirea felurilor de mancare sunt provenite de la producatori locali autorizati, pastrandu-se astfel conceptul de mancare sanatoasa specific romaneasca.

restaurant iasi

Un altfel de Happy Meal

In ceea ce priveste atmosfera, aceasta este intretinuta de catre un taraf alcatuit din tineri absolventi de Conservator. In restaurant se organizeaza si ateliere de gatit pentru copii. De asemenea, cei mici au propriul spatiu in care pot citi si interactiona. Tot pentru ei s-a adaptat meniul Happy Meal, jucăria de plastic fiind inlocuita de o jucarie din lemn care intruchipeaza fie un animal, fie un moldovean, iar mancarea… mancarea este sanatoasa si „adevarata”.

Asa cum afirma insusi proprietarul, mancarea este identitate si respect atat pentru cei ce au trait pe acest pamant romanesc, cat si pentru cei ce urmeaza sa apara. Oferind respect si produse de calitate, restaurantul „La Conac” a reusit sa cucereasca atat de multe inimi ce bat la unison in ritm romanesc.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Recent Portfolios