fbpx
Cel mai bun pastrav afumat

Valeputna

pastrav bio valeputna

Printre comorile din batranii nostri munti, in apele limpezi, reci si agitate se gaseste o resursa pe care oameni gospodari si talentati au transformat-o in imaginea talentului si a perseverentei romanesti, atat peste hotare, cat si intre granitele tarii noastre. Este vorba de pastravul ales de sub Calimani, Rodna si Giumalau pe care cei de la Afumatoarea Valeputna il ofera lumii pentru ca fiecare dintre noi sa se bucure de gustul lui sanatos si indraznet.

Povestea brandului care comercializeaza cel mai gustos pastrav din Romania

Povestea brandului Valeputna isi are radacinile in trecutul indepartat, cand bunicul profesorului Adrian Zalutchi, vanator sef al Casei Regale, a fost nevoit sa gaseasca o rezolvare pentru transportul pastravului. Cu toate ca se luau toate masurile pentru ca acesta sa fie deplasat in bune conditii, pastravul ajungea deseori la destinatie intr-o stare nu foarte buna. Asa ca solutia la care s-a recurs a fost conservarea prin afumare, iar ca ambalaj era utilizata cobza, cunoscuta in trecut sub denumirea de harzobi.

Ceea ce va relatez acum nu sunt povesti deoarece profesorul Adrian Zalutchi, cel care se ocupa acum de pastravarie foloseste inca tehnica de afumare descoperita de bunicul sau, precum si modalitatea de ambalare a produsului, fapt ce demonstreaza inca o data inradacinarea in vechile obiceiuri si indeletniciri.

pastrav bio din bucovina, produse romanesti de lux
valeputna, pastrav din bucovina

Pastrav marinat pentru pofticiosi

Produsele pe care le pregatesc cu dragoste si atentie pentru pofticiosi se pot gasi in judetele Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Bistrita, Cluj, Mures, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Arad, Arges, Constanta si Bucuresti, iar la nivelul Uniunii Europene in Anglia, Franta, Danemarca, Germania, Belgia, Luxemburg, Spania, Italia. Aveti putintica rabdare stimabililor, imediat va spun cu ce ati putea sa va bucurati papilele gustative. Puteti alege pastravul conservat in borcanele de 220 (360) ml, in sos de tomate cu legume, morcov si ceapa, excelent pentru dezlegarile la peste sau pastrav marinat in sos de rosii, cu un gust barbatesc, usturoiat, excelent pentru paste.

Pofticiosii care doresc sa incerce aceasta delicatesa trebuie sa stie ca produsele Valeputna se regasesc indeosebi in magazinele care comercializeaza alimente traditionale, lista cu judetele care le gazduiesc o gasiti cu cateva paragrafe mai sus. O informatie utila pe care v-o mai pot oferi este ca, in Bucuresti, pastravul bucovinean se regaseste in Bacania Veche, la alti prieteni de-ai nostri, pe Barbu Vacarescu, nr.49. Asa ca fugi degraba si cumpara un borcanel pentru a te convinge de gustul si calitatea produsului premiat!

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Something is wrong.
Instagram token error.
Load More





Recent Portfolios