Atunci cand traditionalul poate arata si sofisticat

Restaurantul traditional sofisticat Mahala

calcan cu sălățică de grădină și supă de roșii rece
restaurant traditional sofisticat
oua romanesti cu vinegreta din trufe negre si spanac

La mine-n casa nu-i sambata in care sa nu petrecem cateva ore in cautarea restaurantului perfect pentru servirea cinei. Uite asa rascolesc pe website-urile cu topuri si tot nu ma simt implinita cu descoperirile respective. Cautarea este cu atat mai mare, cu cat nu imi linistesc usor pofta de bucate romanesti. Am incercat sa dau de un restaurant care a inteles ca daca pui olecuta de mamaliga langa o portie de carnati de oaie si mai dai si o bere, nu se poate numi mancare cu specific romanesc. Adica am tot cautat un restaurant traditional sofisticat.

Unde gasesti in Bucuresti mancare romaneasca reinterpretata?

Din pura intamplare, sarind dintr-un top in altul, am ajuns pe pagina de Facebook a restaurantului Mahala. Nu mi-am putut lua ochii de la pozele cu delicatese servite acolo si am stabilit ca trebuie neaparat incercat. De ce il recomand drept cel mai bun loc din Bucuresti in care te poti ospata cu bucate romanesti reinterpretate? Pentru ingredientele bine alese, gustul sublim si decorul inedit. Clar Mahala este restaurantul traditional sofisticat pe care il cautam.

Locatia Restaurantului Mahala aminteste de Bucurestiul de odinioara.Te duce cu gandul la berariile de la inceput anilor 1900, la bacani gurmanzi sau la florarese tare galagioase. Situat in cadrul Palatului Bragadiru, restaurantul nici nu putea sa cinsteasca mai bine zona, decat prin numele sau, Mahala. Fie ca alegi sa ii faci o vizita la pranz sau pe la lasarea serii, insotit de amicii tai sau cu persoana iubita, te sfatuiesc sa ceri mai intai un pahar de chardonnay si sa privesti in tihna meniul.

Eu am gustarit pentru inceput o portie de branza de capra in susan cu costita afumata, miere si cimbru. Si acum cand scriu tot mai simt cum se topea in gura si cum semintele de susan complimentau savoarea usor sarata si dulceaga a preparatului. Pentru aceasta experienta culinara vei cinsti gazda cu 36 lei. Insa lista de antreuri e cuprinzatoare si tare greu m-am hotarat. La pretul de 23 de lei poti servi oul romanesc cu spanac si ceapa confiata sau creveti cu masline, ardei iute si usturoi pentru 42 de lei. Dupa cum probabil ti-ai dat seama, meniul nu cuprinde doar feluri de mancare romanesti reinterpretate, asa ca poti alege si bunatati din bucataria internationala.

Preturile unui restaurant traditional sofisticat

Nici nu ai cum sa nu te rasfeti altfel la acest restaurant traditional sofisticat. Eu am ales rata confiata in untura pe pat de pasat si vai, nu ma mai puteam opri. M-am indragostit de carnea de rata de ceva ani buni. La Restaurantul Mahala a fost mai mult decat delicioasa, nu-i de mirare ca este preparatul preferat al oaspetilor , dupa cum ne-a marturisit bucatarul. Pentru minunatia asta savuroasa vei plati 54 de lei. Doamnele pot insa alege ceva mai usor pentru felul doi. Poate bibanul cu salata de avocado sau o portie de spaghetti cu creveti, masline si usturoi suna atragator. Nici cei mici nu sunt lasati mai prejos, cotletul de vitel la gratar putand fi inlocuit cu usurinta de un schnitzel cu salata sau piure pentru 59 de lei. 

Deserturi delicioase la acest restaurant traditional sofisticat

De cate ori ti-a fost pofta de coliva, dar nu ai avut de unde sa mananci? Cu totii aveam o ruda care mai trimitea  uneori un paharel cu coliva ornat cu bombonele. Astea-s imagini desprinse mai mult din copilarie. De acum incolo, de cate ori te-o prinde dorul de-o portie de coliva, la restaurantul Mahala gasesti sigur. Exista raspuns la intrebarea unde mancam coliva in Bucuresti. Sa ne intelegem insa ca nu este vorba de orice fel de coliva. Bolul cu bomboane sigur nu o sa-ti fie servit, vei primi in schimb o coliva mult mai delicioasa si sofisticata. Iar surpriza este si mai mare, deoarece acest desert include totodata si inghetat de coliva. Da, exista! Nici nu pot descrie cat de buna e, trebuie sa te convingi singur. Un desert costa la acest restaurant traditional sofisticat intre 17 si 35 lei. 

top restaurante traditionale bucuresti

Bucatarul sef de la Restaurantul Mahala stie sa-si respecte oaspetii

Chef Sorin, proprietarul restaurantului Mahala si autorul principal al artei culinare realizate aici. Acesta este genul de persoana care isi saluta oaspetii si le strange mana la plecare. Mereu preocupat de gustul delicateselor sale, acesta isi doreste sa creeze o experienta perfecta. De ce spun asta? Am vazut cum chelnerul a intors o farfurie doar pentru ca ramasese o picatura de sos nelalocul ei, dovada unui comportament cu care Chef Sorin si-a obisnuit si motivat angajatii. Surprinsa am fost si atunci cand a venit sa ne spuna ca pentru un gust si mai delicios, putem incerca sa mancam cu mana crusta de la rata, asemenea unui biscuite.

Acesta a lucrat ca bucatar inca din adolescenta si probabil daca nu ar fi ales acest drum, si-ar fi dorit sa fie doctor sau actor. Noi, toti ceilalti care ii gustam preparatele culinare, ne bucur ca il laudam pentru talentul sau de bucatar si nu cel de actor. Cu o experienta vasta in lumea restaurantelor, Chef Sorin a ajuns sa cunoasca bine preferintele romanilor. A ales sa se axeze pe modernizarea bucatariei traditionale, deoarece acest fapt ii permite sa le ofere clientilor preparate sofisticate. Te asteapta si pe tine la Mahala, acest superb restaurant traditional sofisticat.

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More





Recent Portfolios