CAZARE TRADITIONALA

CASA POVESTE


Locul in care constructiile soptesc povestea vremurilor de demult

De obicei basmele incep cu „A fost odata ca niciodata”. In cazul pensiunii muzeu povestea a inceput cu dorinta puternica a proprietarilor de a pastra vii traditiile zonei. Iar atunci cand aspiratiile oamenilor tind spre ideal, intreaga munca devine licoare pentru cei insetati de cunoasterea vechilor obiceiuri romanesti.

Ansamblul „Casa Poveste” este alcatuit din 4 case de pe vremea Imperiului Austro – Ungar ce provin din zona Ocolului Campulung de Bucovina. Dupa modul in care a fost conservata structura din lemn si detaliile specifice perioadei, nu ai ghici nicicand ca cele 4 casute sunt martorii ultimelor doua secole, cea mai veche dintre acestea datand din anii 1830.

Sursa: https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts
https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts
https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts

Turistul care doreste sa redescopere traditiile va primi si ocazia de a trai  cateva zile intr-o oaza de liniste. Zona in care a fost creat acest concept, partea nordica a Masivului Rarau, pe valea paraului Sandru abunda de armonie. Va fi fascinat de fiecare dintre obiectele pastrate cu atata grija in fiecare dintre cele 4 case, de piesele de mobilier pictate manual sau de cele mai rafinate. Fiecare dintre acestea sopteste propria poveste catre urechile vizitatorului fermecat de autenticitatea locului.

Raportandu-ne pentru o clipa la trecut este important de stiut faptul ca regimul precedent a prezentat numai nivelul de trai al paturii sarace a populatiei, omitand intentionat clasa medie si bogata. Acesta este si motivul pentru care in unele muzee nu se gasesc obiecte ce apartin oamenilor care faceau parte din cele doua categorii. Nemultumiti de practica utilizata, autorii povestii din Bucovina au vrut sa repare aceste aspecte prin salvarea a 4 din cele 6 arhetipuri de case bucovinene mobilandu-le cu piese de mobilier autentic si acareturi de foarte buna calitate.

Pe langa peisajele minunate, turistii se mai pot bucura de diferite activitati organizate in cadrul complexului. La ceas de sarbatoare, de Craciun sau de Paste, gazdele organizeaza atat pentru vizitatorii straini, cat si pentru cei din cadrul tarii noastre, activitati specifice. Oaspeții pot participa la taierea porcului, iar de Paste se organizeaza ateliere de incondeiere a oualor pentru ca fiecare dintre curiosi sa simta si mai mult apropierea de traditiile romanesti.

https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts
https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts
https://www.facebook.com/CasaPoveste/?fref=ts

Serviciile prestate


Unde mai gasiti detalii despre Casa Poveste?

Legat de camerele puse la dispozitia viitorilor locatari, acestea sunt de 4, respectiv 5 margarete. In camerele de 4 margarete, piesele de mobilier poarta din simplitatea si originalitatea traiului taranului roman. Interiorul odailor de 5 margarete cuprind obiecte decorative mai rafinate si elevate. Asa ca, in functie de preferintele fiecaruia, vizitatorii pot alege intre cele doua variante de odai.

Pentru a afla mai multe detalii despre pensiune, inainte de viitoarea calatorie poti accesa pagina de Facebook sau site-ul. Caz in care ai ales-o ca destinatie de vacanta trebuie sa depasesti nerabdarea de a o vizita cat mai repede. Dar stai linistit, traditionalitatea incaperilor, farmecul ansamblului si linistea locului vor ramane permanent in pitoreasca Bucovina!

Articol scris de Violeta Stîrcu

Articol scris de Violeta Stîrcu

Cofondator si Cautator de folclor

Iaca, ai ajuns si la final de articol! Sper ca ceea ce ai cetit ti-a facut inima sa zburde de bucurie ca te-ai nascut in tarisoara ista, pentru ca asta incerc eu sa transmit prin randurile pe care le scriu. Ma numesc Violeta Stîrcu, am 22 de ani si mi-s studenta la programul de master Marketing Online. Imi place sa colind Romania in lung si-n lat, nu pierd nicio ocazie sa batatoresc carari de munte si sa vad privelistile celea faine de pe varfurile Carpatilor nostri. Tare bucuroasa mai sunt cand gasesc timp intr-o dupa amiaza linistita sa savurez o ceasca de ciocolata calda si sa citesc cateva randuri dintr-o carte. Folclorul si traditiile au un loc special in inima mea, alaturi de oamenii dragi cu care as petrece tat mai mult timp.

Despre mine as mai spune multe, dar spatiul cesta limitat imi zice ca deja l-am depasit. Spor in toate, calatorule!