CAZARE TRADITIONALA

CONACUL APAFI


Posibilitatile de cazare din Malancrav ofera turistului atat experienta traiului modest , cat si celui nobil.

Draga drumetule! Da, tu, cel caruia ii ard talpile de dorinta unei noi aventuri. Nu te exclud nici pe tine, cel care stai in fata laptopului facand planuri pentru viitoarea vacanta. Nici de tine nu am uitat, cel care bati Romania in lung si in lat pe doua roti. Ma adresez voua, celor care aveti in comun dorinta de a va refugia pentru cateva zile intr-un loc linistit. Astazi, pe ordinea de azi, am notat transmiterea unei vesti.

Am descoperit de curand prin intermediul unei expozitii, un satuc ce m-a fermecat prin dorinta oamenilor de a pastra traditiile. Se numeste Malancrav, iar printre persoanele care au crezut in potentialul sau se numara si membri Fundatiei Mihai Eminescu Trust. Acestia au dezvoltat un proiect ce poarta numele „Malancrav – Patrimoniu Multietnic Viu” prin care valorifica resursele locale.

Malancrav
Biblioteca Conacului Apafi - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Loc perfect pentru cei dornici de lectura - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Eleganta - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Simplitate - http://www.experiencetransylvania.ro/

Cazarea in Malancrav


Pentru ca simt deja curiozitate din partea voastra, o sa incep sa va povestesc cateva lucruri despre fiecare pentru ca voi sa o alegeti pe cea potrivita.

Scopul principal al proiectului este de a integra in activitatile desfasurate, etniile care se regasesc pe teritoriul satului. Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre indeletnicirile localnicilor, va invit sa cititi articolul cesta scris de Cristina. Vestea pe care imi doresc sa o impartasesc cu voi este ca, odata ajunsi in Malancrav, cazarea va este asigurata. Alternativele pe care le aveti la dispozitie sunt reprezentate de Conacul Apafi si de cele 4 case de oaspeti: Casa de oaspeti Malancrav 139, 276, 297 si 335.

Conacul Apafi, construit inca din secolul XV apare asemenea unei strajer ce vegheaza din varful dealului asupra sigurantei satului din vale. De-a lungul anilor a trecut in proprietatea mai multor familii, ca in final sa fie recuperat de biserica si vandut in anul 2000 Fundatiei Mihai Eminescu Trust. In prezent, pune la dispozitia turistilor 5 dormitoare ce pot gazdui 9 turisti, o bucatarie, un salon si o biblioteca ce se intinde in 2 incaperi.

Malancrav
Originalitate - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Autenticitate - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Exteriorul Conacului - http://www.experiencetransylvania.ro/

Interiorul Conacului


Oamenii si resurselele din Malancrav

Mobilierul, obiectele decorative, perdelele, presurile sunt lucrate de oamenii din sat cu resurse locale. S-a oferit astfel acestora ocazia de a participa la renovarea unei cladiri emblematice comunitatii si posibilitatea de a-si expune obiectele la care au lucrat cu atata truda. Asemenea interiorului conacului care cucereste prin bun gust, si exteriorul are un element de excelenta, livada cu meri din care se face un gustos si sanatos suc natural.

Sa ne intoarcem putin la biblioteca. Spatioasa, oferindu-i conacului eleganta si rafinament, inglobeaza si o colectie numeroasa de carti cu care turistii se pot delecta pe parcursul sederii lor. Camerele sunt intime si primitoare, fiind dovada unei imbinari perfecte ale tehnologiei moderne cu traditionalitatea si specificul zonei. Asa ca, in cazul in care te nimeresti prin zona, rasfata-te cu cateva zile petrecute in acest cadru minunat.

Malancrav
Malancrav 335 - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Casa de oaspeti 335 - http://www.experiencetransylvania.ro/

Casele de oaspeti din Malancrav


Simplitate, autenticitate, comfort

Pe langa posibilitatea cazarii in Conacul Apafi, vizitatorii mai pot fi gazduiti in cele 4 case de oaspeti din sat. Casutele cu numarul 276, 139 si 335 pun la dispozitia turistilor cate doua camere duble si una single. Acestora din urma li se adauga cate o bucatarie, baie curte si terasa. Casa cu numarul 297 se diferentiaza prin oferirea unei camere si unei bai in plus. Asemenea celorlalte enumerate ofera varianta turistilor sa isi petreaca timpul fie in curte, fie pe terasa. Caz in care ajungi intamplator in Malancrav si n-ai apucat sa iti faci rezervare, poti sta si in casele localnicilor.

Caldura oamenilor, bunatatea si generozitatea lor te vor aduce si mai aproape de spiritualitatea, puritatea si specificul zonei. Vei putea sa participi la activitatile zilnice din gospodarie si vei asculta povestile transmise cu atata grija din batranii. La final, draga drumetule, vreau sa te asigur ca orice vei alege, locul, oamenii, traditiile te vor face sa revii. Nu cumva sa te gandesti sa vii singur! Ia cu tine familia sau gasca de prieteni pentru a le arata si lor bogatiile Romaniei Traditionale!

Malancrav
297 - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Malancrav 297 - http://www.experiencetransylvania.ro/
Malancrav
Casa de oaspeti 297 - http://www.experiencetransylvania.ro/
Articol scris de Violeta Stîrcu

Articol scris de Violeta Stîrcu

Cofondator si Cautator de folclor

Iaca, ai ajuns si la final de articol! Sper ca ceea ce ai cetit ti-a facut inima sa zburde de bucurie ca te-ai nascut in tarisoara ista, pentru ca asta incerc eu sa transmit prin randurile pe care le scriu. Ma numesc Violeta Stîrcu, am 22 de ani si mi-s studenta la programul de master Marketing Online. Imi place sa colind Romania in lung si-n lat, nu pierd nicio ocazie sa batatoresc carari de munte si sa vad privelistile celea faine de pe varfurile Carpatilor nostri. Tare bucuroasa mai sunt cand gasesc timp intr-o dupa amiaza linistita sa savurez o ceasca de ciocolata calda si sa citesc cateva randuri dintr-o carte. Folclorul si traditiile au un loc special in inima mea, alaturi de oamenii dragi cu care as petrece tat mai mult timp.

Despre mine as mai spune multe, dar spatiul cesta limitat imi zice ca deja l-am depasit. Spor in toate, calatorule!