DE-ALE GURII

Restaurante traditionale

Hai la masa


Mancare traditionala

Bine ai venit in batatura noastra, draga boierule! Olecuta mai jos gasesti adunate restaurante traditionale, bacanii si alte afaceri ce servesc bunatati de inspiratie folclorica. Poti citi despre fiecare-n parte daca dai pe butonul cela de-ti spune “Hai sa vezi“.

slider1 (1)

Restaurantul Vatra

– Restaurante traditionale –

Intr-un decor autentic transilvanean, restaurantul Vatra te indeamna sa descoperi cultura romaneasca prin delicatesele invaluite in spiritualitate si folclor. Deschis in anul 2001, restaurantul din apropierea parcului Cismigiu isi rasfata oaspetii cu sarmalute in foi de varza, tochitura moldoveneasca, iahnie de fasole banateana cu afumatura si multe alte preparate delicioase servite in strachini de lut.

HAI SA VEZI

slider1 (1)

Restaurantul La Conac

– Restaurante traditionale –

Proprietarii restaurantului La Conac au adus promovarea traditiilor la un alt nivel fiind nemultumiti de ceea ce primeau din exterior si hotarand sa isi faureasca un nou drum. Considerand ca au o datorie fata de copiii lor, fata de mancarea pe care le-o ofereau, au decis sa le puna la dispozitie produse sanatoase asupra carora nu s-a intervenit industrial, ducand aceasta alegere pana la stadiul de proprie afacere.

HAI SA VEZI

 

www_mancare_ro_5402 (2)

La Copac

– Restaurante traditionale –

Ia si bea sarmana gura ca La Copac stau pregatite beuturi adunate de pe drumul viilor romanesti sau specialitati gatite in BIODEGA! “Berea frumos gulerata, vinul rece la carafa, miedul dacic – astea-s licori de dezlegat limba si de povestit cate-n Luna si in stele”. De te vei afla singur la masa, te sfatuiesc sa rogi carciumarul sa iti aduca o limonada ghimbirata pentru care vei plati 10 lei. In caz ca vii impreuna cu prietenii puteti cere vinul de Macin la carafa.

HAI SA VEZI

slider1 (1)

La Ceaun

– Restaurante traditionale –

La Ceaun este restaurantul unde se servesc „ciorbe, nu vorbe”, iar mesenii se pot bucura in voie de bucate gustoase ca-n gospodariile de la tara. Localul in care iti poti potoli pofta de mancare romaneasca este decorat intr-un stil modern, dar cu influente populare. Stergarele tesute la razboi sau lingurile de lemn cu insemne romanesti folosite la amenajarea restaurantului stau sa iti vesteasca atmosfera traditionala de care stiu ca-ti era dor.

HAI SA VEZI

alt=

Bacania Veche

– Merinde traditionale –

Daca te intrebi ce tip de produse vei gasi in Bacania Veche iti pot spune ca orice poftesti, vei putea cumpara de aici. Inca de la intrare, pe partea stanga, pe o masuta acoperita de o fata de masa inflorata vei observa primele produse, de la portofele cu gem, la ciocolata de casa cu alune, merisoare sau alte arome, toate iti fac parca cu ochiul. Nu te grabi inca sa alegi produsele care vor ajunge in cosul tau.

HAI SA VEZI

slider1 (1)

Pastravaria Valeputna

– Bucate traditionale –

Povestea pastravariei Valeputna isi are radacinile in trecutul indepartat, cand bunicul profesorului Adrian Zalutchi, vanator sef al Casei Regale, a fost nevoit sa gaseasca o rezolvare pentru transportul pastravului. Cu toate ca se luau toate masurile pentru ca acesta sa fie deplasat in bune conditii, pastravul ajungea deseori la destinatie intr-o stare nu foarte buna. Asa ca solutia la care s-a recurs a fost conservarea prin afumare.

HAI SA VEZI

Branza de capra in susan

Restarantul Mahala

– Mancare romaneasca reinterpretata –

Din pura intamplare, sarind dintr-un top in altul, am ajuns pe pagina de Facebook a restaurantului Mahala. Nu mi-am putut lua ochii de la pozele cu delicatese servite acolo si am stabilit ca trebuie neaparat incercat. De ce il recomand ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din Bucuresti in care te poti ospata cu bucate romanesti reinterpretate? Pentru ingredientele bine alese, gustul sublim si decorul inedit.

HAI SA VEZI

Bunatati traditionale

Bacania ROD

– Produse traditionale –

Asa ca, in luna octombrie a anului 2014 Bacania ROD si-a deschis usile clientilor interesati de produse traditionale. Intr-un spatiu restrans de pe strada Mendeleev, nr. 2 se gaseste magazinul care aminteste nu doar cu numele de bacaniile din Bucurestiul interbelic. Designul ales de Laura si Liviu, cei doi fondatori, este unul creativ, dar in acelasi timp simplu, curat, oferind posibilitatea produselor sa comunice propria valoare.

HAI SA VEZI